Kontakta oss på:  Ring Design Box i Stockholm på Skype | +46 8 559 222 99 | info@designbox.se

Populära taggar

Publicerad: 22:30 - Måndag, 11 Juni 2012
av Markus Bonds
Igår besökte vi på Design Box branschkollegorna Node One’s lokaler på Maria Bangata 4A på Söder i Stockholm där de stod som värd för en avslappnad Drupal meetup.

Drupal Meetup kan beskrivas som en inofficiell Drupal-träff, där alla med med Drupal-intresse är välkomna. Det diskuteras Drupal, vill man hålla ett föredrag eller demonstrera en intressant modul går det bra. Man pratar webbteknik och delar erfarenheter i ett "Open-space meeting"-format (Läs mer: http://en.wikipedia.org/wiki/Open-space_meeting), gärna kombinerat med en öl eller två.


Panelizer

Den här gången så bjöds det på en demonstration av Drupal-modulen Panelizer av Pontus Nilsson som är del av teamet bakom Sveriges Drupal community på drupal.org.

Pontus Nilsson demonstrerar Drupal-modulen Panelizer


Spark

Vi diskuterade även inline-editing och den kommande Drupal-distributionen Spark från Acquia där man experimenterar med olika sätt att skapa innehåll och författa texter i Drupal, bla. just inline-editing där fördelarna är att få en riktig WYSIWYG-upplevelse och man editerar texten på sin webbplats direkt i artikeln istället för inuti ett administrations-gränssnitt.

Tanken är att ta med sig erfarenheter från Spark-projektet och eventuellt implementera i nästa version av Drupal (Drupal 8).

Här är en video med Angie Byron aka. webchick (som är Lead Architect och Drupal Core Co-maintaner av Drupal) där hon demonstrerar Spark in action:Avslutningsvis

Vill du veta mer om när nästa Drupal-meetup äger rum så håll ett öga på Sverige-gruppen på Drupal.org och kika under "Händelser och träffar".
Taggar i detta inlägg:
Copyright Design Box AB 2014. 
Copyright for the Druplicon and the
trademark "Drupal" belongs to Dries Buytaert.