Kontakta oss på:  Ring Design Box i Stockholm på Skype | +46 8 559 222 99 | info@designbox.se

Populära taggar

Publicerad: 20:15 - Torsdag, 26 September 2013
av Markus Bonds
Drupalcon Prague 2013

Design Box är på plats i Prag tillsammans med över 1800 andra för att ta del av nyheterna i det kommande publiceringssystemet Drupal 8, direkt från dom som faktiskt skriver koden.

Drupalcon anordnas vanligtvis 2ggr per år, en gång i USA och en gång i Europa och är en konferens som rör webbutveckling med fokus på Drupal. Även om Drupal är i fokus så spänner ämnena brett från komplexa linux hosting lösningar till effektiv projektledning och hur man kommunicerar effektivt på webben.

Konferensen består av föreläsningar, workshops, öppna diskussionsgrupper, frågepaneler, mingel och så självklart en mängd tillfällen att koda och prova nya webbtekniker. De olika föreläsningarna är uppdelade i svårighetsgrad, så det finns något att lära sig både för nybörjare och nördar.

Personligen så finner jag tillfället att faktiskt prata med och ställa frågor till dom som programmerar Drupal, som mest värdefullt. Om man på ett tidigt stadium kan förstå vilka mål utvecklarna haft med en ny funktion, så använder man den på rätt sätt från start. Igår eftermiddag ställde jag många frågor till utvecklarna av CKeditor, den texteditor som används i Drupal 8.

Texteditorn är det verktyg som används bland annat på vanliga sidor och i nyheter, och är ett fält som liknar word, där man kan göra t.ex. rubriker, fetstil och lägga in bilder. Då texteditorn är det verktyg som webbredaktörna ofta brottas med mest, när nya artiklar ska läggas in, så vill man att den ska vara bra. Att göra en bra texteditor idag är svårt, mest på grund av den mängd av olika webbläsare och operativsystem som finns. Dock har CKeditor teamet gjort ett fantastiskt arbete här.

Klistra in från Word är ett kärt sorgebarn i de flesta publiceringsystem, inkluksive Drupal. Det här har nu CKeditor löst. Man kommer utan problem att kunna klistra in från word, pdf-filer och webbplatser i Drupal 8, det kommer fungera perfekt tack vare den nya inklistringsfunktionen. Äntligen!

Håll utkik här den närmaste tiden, så kommer fler nyheter rörande Drupal 8.
Taggar i detta inlägg:
Copyright Design Box AB 2014. 
Copyright for the Druplicon and the
trademark "Drupal" belongs to Dries Buytaert.