Kontakta oss på:  Ring Design Box i Stockholm på Skype | +46 8 559 222 99 | info@designbox.se

Populära taggar

Publicerad: 09:30 - Måndag, 7 Januari 2013
av Markus Bonds
Ett nytt webb år är här, och tänkte dela mina spekulationer om vad som är på gång.

Jag tror vi kommer se ett 2013, där webben ökar allt mer på mobila enheter, vi kommer att se början på persondatorns död, då behovet för konsumenter kommer saknas på grund av kraftfulla mobiltelefoner och surfplattor. Kraftfulla datorer börjar flyttas från skrivbordet till datacenter. PCn kommer snart föra en tynande tillvaro som nischprodukt för proffs. Sociala nätverk kommer allt mer styra samhällsutvecklingen. Världen krymper när samma internet memes och trender sprids till alla länder. Vi kommer snart ha mer gemensamt med folk på avlägsna platser än vi tror.

De flesta företag kommer ha insett att de inte ska ha egen IT infrastruktur utan kommer förlita sig på molntjänster som Google Drive (Google Business Apps), Microsoft Office 365, eller Icloud för det dagliga arbetet.

Google med sin mobila Android plattform kommer bjuda Apple på allt hårdare konkurrens, framförallt inom företagssegmentet, där deras billiga mobiltelefoner och Chromebooks, som är väl integrerade med Google Drive erbjuder ett väldigt attraktivt alternativ. Vi kommer även börja se android-datorer stora som USB-stickor (kostar under 700kr), överallt i företagsvärlden. Ett företag som har all infrastruktur i molnet behöver inte mer.
Microsoft surface erbjuder ett intressant alternativt för företag vana vid Microsoft produkter, men frågan är om inte Microsoft är sent ute denna gång.
Google och andra söktjänster kommer jobba mycket med ip-geolocation, och surfvanor, för att ytterligare rikta sin marknadsföring mot konsumenterna. Söktjänster kommer bli allt mer förutseende och intuitiva och i många fall visa vad du letar efter, nästan innan du själv insett vad du sökte.

Apples och intels satsning på högupplösta Retina-skärmar är spännande då arbetsflödet för traditionella trycksaker kommer att smälta samman med webbpubliceringen, hos företag som idag har bägge delar. Det här blir året då vi ser retina skärmar i var mans hand, snart kommer det inte gå att köpa något annat.

När det gäller webbpubliceringsystem, så kommer Wordpress att närma sig Drupal, när det gäller funktionalitet, och Drupal kommer i och med sin nya version 8 att närma sig Wordpress i användbarhet. För mindre webbplatser så kommer tjänster med färdiga teman t.ex. Google Sites, Squarespace.com, och Wordpress.com att bli dominerande.

Längre fram, kanske efter 2018: Kommer augmented reality produkter som Google Glass och sensorer man bär med sig likt Myo-armbandet, samt någon form av automatisk ljud-babelfisk-översättning, att helt ändra hur vi lägger upp våra liv. I framtiden kan du kommunicera med alla oavsett språk, du vet allt, som Google vet, innan du själv insett vad du behöver veta. Och du minns allt. Antagligen kommer vi också att spela in allt i våra liv, konstant, för att kunna spola tillbaka. Den nya tekniken kommer bjuda på nya utmaningar och frågeställningar. Behöver vi långa utbildningar i framtiden? Var går gränsen för privatliv när tekniken kryper allt närmare in på skinnet?
Taggar i detta inlägg:
Copyright Design Box AB 2014. 
Copyright for the Druplicon and the
trademark "Drupal" belongs to Dries Buytaert.