Kontakta oss på:  Ring Design Box i Stockholm på Skype | +46 8 559 222 99 | info@designbox.se

Linux ger kraft


Våra Drupal webbplatser hostas vanligtvis på så kallade LAMP servers. LAMP står för Linux, Apache, MySQL, PHP. Förnärvarande använder vi distributionerna Debian och Ubuntu när det gäller virtualiserade servers (VPSer). Linux är ett stort och välbeprövat operativssytem för webbservers, och används flitigt av flera stora it företag t.ex: Google, Amazon och Facebook.

Du sparar pengar med Linux
Linux servers är ofta något billigare än motsvarande windowsservers, pga att Linux är licensfritt. Det märks speciellt om din webbplats blir populär och du vill skala den, till att hantera fler besökare, med linux kostar det mycket mindre.Utbudet av leverantörer när det gäller linuxhosting och webbhotell är enormt och priserna är bra.Du som kund får fritt att välja hosting leverantör, så länge dom uppfyller våra tekniska krav, och dina krav på tillgänglighet.

När det gäller mer krävande webbplatser så rekommenderar vi VPS-hosting.
Vi har goda erfarenheter av Linode i London, Amazon på Irland och Adminor i Stockholm. 

Utnyttja styrkan i Linux i din webbplats
En styrka i Debian och Ubuntu är den mängd programpaket som finns att tillgå. I teorin går det att bygga ut funktionaliteten i en webbplats till att kunna allt det som GPL programmen i Linux erbjuder, genom lite programmering.  Det innebär en nästan gränslös plattform, där i princip allt man kan hitta på är möjligt.
Undrar du hur ditt företag kan dra nytta av att använda Linux. Hör av dig, så svarar vi gärna på dina frågor.
Copyright Design Box AB 2014. 
Copyright for the Druplicon and the
trademark "Drupal" belongs to Dries Buytaert.